Udkom: 13. oktober 2021
Forfatter: Bjarne Christensen med Signe Mølgaard
Jes Madsen / Imperiet
Sidetal: 336
Vejl. pris: 299,95
Indbinding: Indbundet
Mål: 155×230 mm
ISBN: 978-87-94221-01-6

Fotocredit:
Carl Redhead / Ritzau Scanpix
Creative Commons
Mogens Flindt / Ritzau Scanpix
Jonas Pryner Andersen

OM BOGEN

 

For første gang fortæller tidligere politikommissær Bjarne Christensen – bedre kendt som Store Bjarne og Bjarne Benlås – om sit ekstraordinære politiliv i København gennem tre årtier og om sin rolle i spektakulære og voldsomme begivenheder som rydningen af Ungdomshuset, kampen mod Pusher Street, ulykken på Roskilde Festival – og ikke mindst indsatsen mod narko på gadeplan.

I en ærlig og bramfri fortælling kommer vi helt tæt på politimanden Bjarne Christensen og mennesket bag.

Han startede i Citypatruljen på Vesterbro, dengang banditterne i Istedgade gik under navne som “Rødspætten” og “Snotten”, og rockerne turnerede i nattelivet med langt, fedtet hår og læderveste. Siden blev han sat i spidsen for politiets tropper under store begivenheder. Han var uformel indsatsleder under ulykken på Roskilde Festival i 2000. Han gik forrest, da politikerne satte sig for at normalisere Christiania i begyndelsen af 00’erne og indledte den endeløse rydning af Pusher Street. Og da Københavns Kommune besluttede at fjerne Ungdomshuset fra Jagtvej, var det også den kontroversielle indsatsleder fra Beredskabssektionen, der var gadegeneral under polities største og farligste slag mod autonome fra hele Europa. Store Bjarne giver et personligt billede af politiets arbejde med de mest udsatte og ekstreme grupper i det danske samfund – og et tankevækkende billede af den personlige pris Bjarne Christensen måtte betale for at være Danmarks mest forhadte politimand i visse kredse. Bogen viser desuden, at det ikke er uden omkostninger at gå sine egne veje som mellemleder i dansk politi.

OM FORFATTEREN

 

Bjarne Christensen (f. 1956) er tidligere politikommissær. Var leder i Citypatruljen og Specialpatruljen i København og bekæmpede gadehandel med narko i København fra 1980’erne til i dag. Stod som indsatsleder i Beredskabssektionen i spidsen for kampen mod voldsparate hooligans, autonome og pushere.

Impact Tv
Impact Tv